сряда, 13 февруари 2013 г.

Кундалини йога

Вече доста време практикувам Кундалини йога и искам да споделя последиците лично за мен от това. Преди четири месеца имах сериозен здравословен проблем, който лекарите не можаха да оправят. След като започнах да практикувам йога, процесът в организма ми, за който става въпрос се нормализира от само себе си. Забелязвам също така, че концентрацията и вниманието ми значително са се подобрили. Преди време, когато не практикувах йога, започнах да чета една книга на Юнг "Човекът и неговите символи". Оказа се, че н мога да се концентрирам и не разбирах почти нищо от книгата. Изглеждаше ми изключително сложна книга.След като се разболях забелязах, че много книги ми изглеждат сложни, особено в областта на психологията, а преди това ги разбирах като ги чета. След като започнах йога, вчера отново се върнах към тази книга и с изненада установих, че мога да се концентрирам и възприемам текста с лекота. Преди време ми се случи изключително стресова ситуация, за която вече писах и ми назначиха силни успокоителни. Когато изпълнявам йога, забелязвам, че ставам много спокойна и дори не пия успокоителните лекарства, а ги заменям с нещо изключително слабо, от рода на валериана. За това основно ми помогна програмата за психическо и емоционално балансиране, за която ще цитирам нещо от самия диск.
"Това е практическо ръководство по кундалини йога-древна наука за възстановяване на хармонията в човека и включване на неговия скрит потенциал-психически и физически.Кундалини означава потенциалната енергия на човека, символично изобразявана като змия от огън, навита в основата на гръбнака.Програмата в този диск е комбинация от дихателни и психоенергийни упражнения, които регулират функциите на централната нервна система, нуетрализират натрупаните напрежения и стрес в организма, усилват въглеродно-кислородния обмен и клетъчното дишане на тялото, включват спящия мозъчен потенциал на човека, усилват и пречистват психическата енергия и възстановяват способността на човека да влиза в самадхана или дълбока медитация,при което съзнанието се пречиства, а тялото се самолекува и възстановява на клетъчно равнище."
След практикуването на тази програма се чувствам изключително релаксирана и спокойна. Някои от упражненията подобряват кръвното налягане, неутрализират проблеми с органите в малкия таз.Чрез специални дихателни техники се активизират основните ендокринни жлези, които регулират всички процеси в тялото.Заради лекарствата за болестта ми, аз отслабнах много. От всички останали психотропни лекарства обикновено се напълнява, но от тези, психиатърът ми ме предупреди, че ще отслабна много. съйответно на това имунитетът ми рязко спадна. Настивах и се разболявах от най-малкото нещо. След като започнах йогата, съвсем наскоро се бях простудила с болки в гърлото. Без да приемам никакви лекарства на другия ден нищо ми нямаше. Това се случи три поредни пъти. Не мисля, че е случайно.
За универсалната програма ще цитирам от самия диск:
"Упражненията в този диск активизират основните механизми на човешкото тяло и възстановяват неговото естествено състояние, което е сила, здраве, гъвкавост, издрължливост и излишък от енергия. Упражненията са подредени в блокове в определена последователност и възстановяват правилното функциониране на опорно-двигателния апарат,  дихателната система, ендокринните жлези, подвижността на тялото, и неутрализират натрупаните напрежения в нервната система."

За мен ползата от практикуване на Кундалини йога е огромна.  Благодарна съм на една жена, която ми изпрати дисковете с програмите по пощата и имам възможността да се чувствам добре.
Предлагам ви откъси от три програми, коит се намират свободно в интернет, по които работя аз.
Курсове по йога има навсякъде. Е, в моя град няма, а и нямам финансовата възможност да ходя. Голям късмет имах, че ми изпрати тази прекрасна жена дисковете. Те не могат да се разпространяват без писменото разрешение на продуцента. Затова и не мога да ги кача тук.Когат о се запишеш на курс ти дават такива дискове за домашно ползване, поне така  е станало с тази жена, за която стана въпрос. Струва си. Резултатите при мен са налице.


.

Няма коментари:

Публикуване на коментар