сряда, 2 януари 2013 г.

Едно друго становище

Много съм говорила за безусловната любов и как се стремя да я изпитвам реално в живота си. Просто така съм възприела нещата и чувствам от дълбините на душата си, че това е пътя, който искам да следвам. Казвала съм още, че трябва да си прощаваме на себе си и на другите, които са докоснали наша рана.Или направили такава... Но ето, че открих и различно становище от моето и искам да го споделя, тъй като това води до размисъл и е възможно аз да греша, всъщност. Предлагам ви го. Думата "го" е връзка към това, за което говоря. . Едно съвсем различно виждане по въпроса, но няма нищо лошо в това, може и аз да греша. Просто една тема за размисъл за всички вас и мен.


.

3 коментара:

  1. Да, когато става дума за отношения между хора, става сложно. Аз съм далеч от "безусловната любов", но наистина ми се струва невъзможно, ако си във взаимно-любовна връзка с някого, изобщо да се налага да прощаваш и да получаваш рани. Разсъждавам и чувствам нещата така: абе, ти си му позволил да те нарани! значи не го обичаш, щом допускаш да прави такива работи, да петни сърцето и душата си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всъщност съм съгласна с теб, Соня! Ние самите допускаме някой да ни наранява, ако не го допуснем, това няма и да се случи. В любовните връзки, в които не съм спец, всичко се основава на компромиси според мен, но истинската любов изключва нараняването, не би трябвало да го има. Но тъй като сме различни, все имаме за какво да си прощаваме. И да, не го обичаш, щом позволяваш да те наранява, това не е любов.Особено това да петни сърцето и душата си, другия. Не, не е любов, ако го допускаш. Така мисля.

      Изтриване
  2. Безусловна любов не означава любов на всяка цена и към всичко и всички. Безусловната любов, както я разбирам, означава да избираме кого да обичаме, но изберем ли веднъж, да го приемем с плюсовете и минусите му, без да поставяме условия. Ако това не ни допада, значи този човек не е за нас, но да обичаме всички и всекиго... не.

    ОтговорИзтриване